Bu Blogda Ara

3 Ağustos 2014 Pazar

Sizin Sormak İstedikleriniz

Yazıyorum ama artık hemen ne yazacağımı bilemiyorum :)
Siz de yorum kısmına neleri merak ettiğinizi yazın yardımcı olmaya çalışayım.Hadi bakalım bakalım ..

26 yorum:

  1. Merhaba hocam ben antalya da orta halli bi anadolu lisesinde okuyorum şuan 12 ye geçtim sınavla ilgili size bi kaç sorum olacak

    Şimdi ilk sorum ygs lys deki soru tipleri.Yani duyumlara göre hani pek test kitaplarında rastlanmayan,daha çok ösym tarzı sorular vs. çıktığını biliyorum.Ama bu soruların fazlalığı azlığı nasıldır?Yani ben nekadar soru çözersem çözeyim beni yinede çok düşündürecek,şaşırtacak soru sayısı fazla mı?

    İkinci sorum ise zorluk kısmı.Ben bu işin zorluğunu tam olarak kestiremiyorum.Yazın başından beri günde 3-4 saat çalışıyorum ama az mı çalışıyorum diye de çok düşünüyorum.Bana gerçekçi bi şekilde bi cevap lazım.Yani hedefi ilk 20 k olan biri neyapmalı nekadar çalışmalı?Bunları bilmem gerekiyor bunu da ailemden,rehberlikçiden öğrenemem.Hazır sınav tecrübeniz olduğunuz için sizden yardım istiyorum.Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İkinci sorudan başlayayım sınavın zorluğunu kolaylığını düşünme.Düşünme derken yanlış anlaşılmasın sen en zora hazırlan kolaydan başlayarak.Çalışma saati konusunda Kimya hocam derdi ki az çalış verimli çalış diye bir şey yoktur çok çalış sınavın kötü geçse de ,sınavda işler yolunda gitmezse diye , sonucunuz iyi gelsin derdi ki bence de doğrudur.İlk 20 k içinse bunu ben de bilemiyorum çünkü rakipleri ve şartları tanımıyorum.Son olarak ailene eğer olmuyorsa rehberlikçine mutlaka kafana takılanları sor çünkü rehberlikçi bunun için var çekinme.

      Sil
    2. Birinci soru içinse test kitaplarındaki bilgileri ölçen ama biraz da mantığını kullanman gereken sorular soruyorlar.Zor değil ha!Türkçe Matematik için ALES tarzı sorulara bakabilirsin çünkü yavaş yavaş oraya doğru gidiyor bu iş BENCE.
      Kolay gelsin.

      Sil
  2. hocam fen bölümüne nasıl hazırlanmalıyız??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Genel soru olmuş.Biraz daha detaya inersen daha iyi yardımcı olabilirim.

      Sil
  3. Mezun oldum bu sene tekrar hazırlanıyorum dersaneler eylülde başlamadan ben hazırlık yapmayı planlıyorum
    Bu sene sayısal olarak hazırlandım 2014 için ama temel zayıfdı , 2015 ygs lys için dersaneye SÖZEL olarak yazılacağm evdede mat ve geo ya kendim çalışacam. Yani bana türk edebiyatı , dil anlatımı ,tarih , coğrafya ,matematik, geometri (mat geo temel yok ona göre öneririseniz) için kitap sorubankası konuanlatımlı konu özetli cep kitabı tarzında sevilen sınava yakın kitapların önerisini bekliyorum yayınları ile felan yardımcı olursanız iyi olur ayrıca tekrar belirtiyim sözelle hiç alakam yok özllkle tarih coğrfya felan aynı şekilde mat geo da ama bu sene gerçekten çokmsağlam hazırlanacağım sözel ağırlıklı acil olarak kaynak önerilerinizi bekliyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anladığım kadarıyla sözelden tercih yapacaksın.Sıfır olan derslerden Matematik ve geometri için karekök matematik sıfır ve geometri sıfır iyidir diye tahmin ediyorum.(Tahmin ediyorum çünkü almadığım kitap hakkında yorum yapamam.)Ayrıca antremanlarla matematik ve geometri iyi olabilir.(Bu ikisi daha çok soru tarzı kitaplar ipuçlarıyla).Diğer dersler hakkında öneride bulunacak kadar bilgim yok maalesef ama mezun olduğun okulun rehberlikçisine sorup fikir alabilirsin.İyi Günler.

      Sil
  4. Son olarak hangi dersane gidiym dersane seçerken nelere. Dikkat etmeliyim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dershane seçerken kalabalık olup olmamasını öğretmen kalitelerini dikkate al giden arkadaşlarına sor.Rahat soru sorabileceğin gerekirse hocam şu konuda eksiğim var bana gün verin geleyim anlatın diyebileceğin dershanelere gitmeye çalış.

      Sil
    2. Yanıtladığnz işin tşk önerilerinizi dikkate alıcam

      Sil
  5. Merhaba bu sene mezun olarak hazırlanıyorum sayısal alandan fen konularına başladım biyolojiden 5-6 konu bitti test ile devam ediyorum Biyolojide çalışma alanında önerniniz varmı unutmamak için ?
    Kimyaya başladım ama temelim hiç yok anlamıyorum hiç ve sorduklarımda basit diyor banamı tek böyle anlamadım temelden ve basitten ygs konularını anlatan kimya hoca önerebilirsiniz netden
    Fizikten 3-4 tane yapılabilcek kolay ve çok basit konulardan neler önerebilirsiniz ?
    Ben paragraf çözerken zorlanıyorum 15-20 doğrum çıkıyor bir süre sonra çözmek istemiyorum Bunun için öneriniz nedir çözerken nelere dikkat etmeliyim ( Bence paragraf adı altında bir yazı yazarsanız öğrencilere paragraf çözerken püf noktalar nelere dikkat edilmeli gibi çok yararlı olur )

    Cevaplar için teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biyoloji için yazarak çalış.Ayrı elinin altında bi defterin olsun unuturum dediklerini not al otobüste,boş zamanlarında oku.
      Kimya için YGS Güvender konu anlatımlı kitap gayet iyiydi yaklaşık 2 sene önce.Temelden anlatır ama pek de basit değildir işe yarar.
      Paragraf için kaç soruda 15-20 doğru çıkıyor?Bir süre sonra çözmek istemiyorum derken eğer paragrafları kitap okurmuş haline getirirsen sıkılmazsın.Önemli gördüğün yerlerin altını çiz hepsini karalama soru kökünü iyi anla.Yeri geldiği zaman kalemi yana bırak paragrafı hızlıca oku.Önerin için teşekkürler haklısın böyle bir yazı lazım.Fizik için henüz düşünemedim o da gelecek zaten ders ders öneriler diye başlık açmayı düşünüyorum.

      Sil
    2. Paragrafta hızlı okurken anlamıyorum okuduğumu geri dönüyorum kısa yazılarda hızlı okuduğum zaman anlıyorum ama uzunlarda bir yerde anlamadığımı düşündüğüm zaman aklım orda kalıyor ve bütün metin gidiyor

      Hızlı okuma tekniklerine bakıyorum bu aralar umarım faydası olur

      Coğrafya çalışırken kitap ariç genel bilgi ve kültür yapmak için nerelere bakmalıyız hem dersle ilgili olsun hemde biraz öğretici olabilir mesala böyle hangi kaynaklara bakmalıyız video görsel kaynak olarak ?

      Paragraf çözümü ne kadar sonra artar sence her gün bir deneme çözümü ile ?

      teşekkürler cevap için

      Sil
    3. Coğrafya için harita bak kesinlikle hangi ülke nerede nereye komşu hangi denize sınır bunları zamanla kavrayacaksın artık görünce hemen hatırlayacaksın Daha zaman var coğrafya atlası yeni basım okuyabilirsin şimdilik bilerek video kaynak söylemiyorum çünkü kağıt hissedilecek sonra pekiştirmek için video, video bazıları hariç işin kolayına kaçma.
      Süre olarak kesin bir şey söyleyemem ama sabırlı olursan artışı göreceksin hakkıyla çözersen tabii.

      Sil
    4. Teşekkür ederim dikkate alıcam Bu aralar sıcaklardan çalışamıyorum yada ders çalışmak istemiyorum bunu nasıl aşarım ?

      Sil
    5. Sıcak soğuk sizi ilgilendirmemeli başta da dediğim gibi hedefinize odaklanın.

      Sil
  6. coğrafyaya nasıl ne zaman hangi şekilde çalışılmalı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sayısal olduğunu varsayıyorum çok acele etme bence sıkılabilirsin, şimdiden başla ama okuyarak kulak aşinalığı olsun diye.Son aylara sıkıştırma konuları yetiştir.Kitabın hepsine bakamasamda YGS Simetri Coğrafya iyi gibiydi bana da başkaları önerdi.Maalesef YGS de çalışmadığım pek önemsemediğim ya da zamanımın yetmediği denebilir yerlerden geldi.ŞİMDİDEN BU ÇOK ÖNEMLİ DÜNYA HARİTASINI BOĞAZLARI KANALLARI İKLİMLERİ(hangi iklim nerde görülüyor) İYİ ÖĞREN MUTLAKAAAA

      Sil
  7. Merhaba öncelikle tebrikler diş kazanmışsın benimde hedeflerim arasında ilk sırada yer alıyor benim durumum şuan mat-kimya-geo yarıladım iyi durumda gidiyorum bu dersler için türkçem iyi ama yavaşım biyoloji daha başlamadım fizik özel ders alcam mat2 de 4-5 ay içinde bitecek snden yaptığın sonucu (net olarak) yollayabilir misin ve sence geç mi kaldım ? Gerçekçi olursan sevinirim ve ne yapabilirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Forumda gönderdim kardeş sendin galiba o :)

      Sil
  8. Haftalık kaç konu veriyordun kendine :) ortalama kaç saat çalşyordun ? Yazarak mı çalışyrdun ? En önemlisi ne zaman çalışmaya başladn ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef plansız davrandığım için tıpı kaçırdım diyebilirim.Haftalık konu falan vermiyordum kafama göre bakıyorum denemelerde soru geliyor üst üste yapamamaya başlayınca geçiyordum o konuya :D . Yazarak çalışıyordum hiç üşenmeden.Ne zaman çalışmaya başladım onu da tam hatırlamamakla birlikte ağustos-eylül gibiydi sanırım siz bu kadar geç kalmayın mezunsanız bile.(ben mezundum.)

      Sil
    2. Hocam ben mezuna kaldı.. temelim 0dı anteremanlarla mat 1 2i bitirdim lysde barajı dahi ne yazık ki geçemedim psikolojik sorunlar yüznden.. asosyal biriyim tüm günüm boş hedefin ftr.. Haftalık Kaç konu çalşym ? Hangi derslere başlym ? Akılm karişk önderim olursan sevinirim

      Sil
    3. Güzel antremanlarla matematik bitmiş.Bakın siz kendiniz söylüyorsunuz psikolojik sorunlar yüzünden diye sorun neyse çözün anlatın ailenize veya gidin psikologa ki bu sene de aynı sorunları yaşamayın.Çözdüyseniz eğer sağlam kafayla başlayın işinize.Haftalık kaç konu derken eksiklerinizi kapatın seçin konunuzu iyice öğrenin sorunuzu çözün tamam diyebiliyorsanız geçin diğer konuya haftada kaç konu olursa bu size bağlı.Önceliğin matematik geo,fen kısmı olsun ama sakın Türkçeyi de kesinlikle ihmal etme dil bilgisini bilmiyorsan çalış.Günlük 30-40 paragraf çöz faydası olacak.Ayrıca diğer sıfır olduğun dersler varsa karekök sıfır serisine bakabilirsin benim kullandıklarım azdı ama iyiydi.

      Sil
  9. ygs ve lys ne zaman bitmeli hocam ?

    YanıtlaSil
  10. hocam, hayatımı değiştirecek bir karar almak üzereyim and. lisesi mezunuyum okulumda sadece mf bölümleri vardı mecburi olarak onu seçtim ama ilgi alanım tarih,edb.,coğ... baktım ftr, diyetisyenlik bölümleri var okurum dedim olmadı fizik kimya biyoloji çalışamıyorum ilgim yok sevmiyorum sevmediğim için olmuyor.. tmde okuyabileceğim nadir bölümler psikoloji,ekonomi gibi kafam karışmış durumda mezunum tmye geçersem nasıl bir yol izlemeliyim ? ftr istiyorum ama fkb yapamıyorum nasıl bir yol izlemeliyim?

    YanıtlaSil